האופרה הישראלית מציגה את ההפקות המתוכננות לעונת 2020-2021 שהותאמו לימי הקורונה
top of page
  • פורטל תרבות שורשים ועסקים לבני ובנות 50 פלוס

האופרה הישראלית מציגה את ההפקות המתוכננות לעונת 2020-2021 שהותאמו לימי הקורונה

ההצגה חייבת להימשך


האופרה הישראלית מציגה את ההפקות המתוכננות לעונת 2020-2021 שהותאמו לימי הקורונה


צח גרניט מנכ"ל האופרה:


"אנחנו מוכנים לצאת לדרך בתוכנית שכולה בכורות והפקות מקור עם בכירי היוצרים הישראלים והסולנים הישראליים המובילים, במתווה מיוחד המבטיח הגנה מרבית על בריאותם של הצופים ושל הזמרים והנגנים. כעת נותר רק לקבל את אישור הממשלה לפתוח את האולם"


בתוכנית העונה:

לצד הפקות חדשות לאופרות של רוסיני, דוניצטי, בליני ומנוטי בבימויים של חנן שניר, עידו ריקלין ושירית לי וייס, יועלו שתי יצירות ישראליות חדשות, שהוזמנו במיוחד על ידי האופרה הישראלית לעונה החדשה:

אמהות – אופרה מקורית מאת דוד זבה בשיתוף פעולה מיוחד של סולניות האופרה ושחקניות תיאטרון גשר.

חנוך לוין באופרה –מערכונים ושירים מאת חנוך לוין שהולחנו על ידי חמישה מלחינים ישראליים בבימויו של עידו רוזנברג


THE SHOW MUST GO ON – המשפט הזה שהפך כבר מזמן לחלק מהאתוס של אמנויות הבמה, עומד מאחורי התכנית המיוחדת שהכינה האופרה הישראלית לעונת 20/21 אשר ההפקות בה הותאמו למגבלות הקורונה.

לדברי צח גרניט מנכ"ל האופרה הישראלית "הכל מוכן באופרה הישראלית כדי להתחיל את העונה החדשה. אחרי שבעה חודשים של ישיבה בבית, עובדי האופרה משתוקקים לשוב וליצור. הסולנים, נגני התזמורת, מנהלי ההצגה, המלבישות, המאפרות, הפאניות, טכנאי הבמה, התאורה והסאונד – כולם ממתינים לקבל מממשלת ישראל אור ירוק לפתיחת בית האופרה בהתאם למתווה התו הסגול למוסדות תרבות שאישרה הממשלה בתחילת ספטמבר".

בתכנית העונה החדשה האופרה הישראלית שמה לה למטרה עליונה להבטיח הגנה מרבית הן על בריאותם של הצופים והן על בריאות הזמרים והנגנים.

העונה החדשה תכלול שש הפקות חדשות שתוכננו במיוחד כדי לתת מענה אמנותי להנחיות הבריאותיות הייחודיות לתקופה זו, בהתבסס על הניסיון שנצבר בעולם בחודשים האחרונים: הפקות של אופרות קצרות או מקוצרות שיתקיימו ללא הפסקה, וכמות משתתפים מוגבלת על הבמה כך שההפקות יועלו ללא מקהלה ועם תזמורת מוקטנת במטרה לאפשר שמירה על מרחק בין הנגנים.

לצורך יצירת התכנית החדשה גייסה האופרה כמה מבכירי היוצרים בישראל, וביניהם: חנן שניר, עידו ריקלין, רוני תורן, מיכאל קרמנקו, אבי יונה (במבי) בואנו, פליס רוס, אשר ייצרו הפקות חדשות בהשתתפות סולנים ישראליים מובילים, כגון: הילה בג'יו, עודד רייך, אלה וסילביצקי, רחל פרנקל, דניאלה סקורקה, יעל לויטה, טל ברגמן ואחרים.

בשלב הראשון כאשר ניתן יהיה לקיים הופעות מול היקף קהל קטן, תקים האופרה הישראלית "אולם מופעים" על במת האופרה עצמה. על הבמה גדולת הממדים של האופרה יישבו כ-200 איש, תוך שמירה על ריחוק חברתי ביניהם בהתאם להנחיות משרד הבריאות, להם יוצעו שתי הפקות שיעניקו חוויית צפייה מיוחדת במינה:

שיקוי האהבה – האופרה האהובה של דוניצטי תועלה בגרסה חדשה בבימויו של עידו ריקלין ובניצוחו של איתן שמייסר. ריקלין לוקח את הצופים אל אחורי הקלעים של עולם האופרה: אדינה היא זמרת סופרן נערצת, נמורינו הוא זמר טנור מתחיל, ביישן וחסר-מזל, והעלילה כולה מתרחשת בזמן ההכנות שבין הופעה להופעה. הקהל יזכה בהפקה להצצה כפולה אל אחורי הקלעים של האופרה - גם כשיעלה לראשונה לשבת על הבמה וגם כשיצפה בעלילה המתרחשת כולה מאחורי הקלעים של בית האופרה. בתפקידים הראשיים יופיעו: הילה בג'יו, עודד רייך וזמר הטנור האמריקאי אנתוני ווב.

מעצב תלבושות: אורן דר; מעצבת תאורה: עדי שימרוני; מעצב תנועה: יפתח מזרחי

המדיום – אחת האופרות החשובות שנכתבו במאה ה-20 מאת המלחין האיטלקי ג'אן קרלו מנוטי, תועלה לראשונה על במת האופרה הישראלית בבימויה של שירית לי וייס ובניהולה המוסיקלי של יעל קרת. יצירה פסיכולוגית נוקבת שבמרכזה אישה המתפרנסת מעריכת סיאנסים מדומים המתגוררת עם בתה שמאוהבת בנער אילם. בתפקידים הראשיים תופענה שי בלוך וטל גנור.

מעצבת תפאורה ותלבושות: מאיה מורן מידר; מעצב תאורה: אייל לוי שרון

בהמשך העונה, כאשר על פי הנחיות משרד הבריאות ניתן יהיה להגדיל את מספר הצופים תוך שמירה על מרחק בין היושבים באולם, תעלה האופרה הישראלית ארבע הפקות:

רומיאו ויוליה – האופרה של בליני (I Capuleti ed i Montecchi) תועלה בהפקה בבימויו של חנן שניר ובניצוחו של יובל צורן. שניר, מבכירי הבמאים בישראל, ביים לפני 35 שנה את ההפקה הראשונה של האופרה הישראלית - "דידו ואניאס", ומאוחר יותר את "בטבעת החנק" של בריטן. הוא חוזר אל האופרה הישראלית עם פרשנות מרתקת לסיפור השייקספירי הנודע. בתפקידים הראשיים תופענה אלה וסילביצקי וטל ברגמן.

מעצב תפאורה: רוני תורן; מעצבת תלבושות: פולינה אדמוב; מעצבת תאורה: פליס רוס

האיטלקיה באלג'יר – מנהלה המוסיקלי של האופרה הישראלית, מאסטרו דן אטינגר, יגיע לנצח על הקומדיה המשעשעת של רוסיני בבימויו של עידו ריקלין. במת האופרה הישראלית תהפוך בהפקה זו לחוף ים שטוף שמש שבו מתרחשים תעלולי האוהבים של רוסיני. בתפקיד הראשי תופיע רחל פרנקל, ששבה לאחרונה לישראל לאחר תקופה ארוכה בה הופיעה בבית האופרה של וינה.

מעצבת תפאורה: נטע הקר; מעצב תלבושות: אורן דר; מעצב תאורה: אבי יונה (במבי) בואנו

אמהות – אופרה חדשה פרי עטו של דוד זבה, זוכה פרס רוזנבלום לשנת 2020, המספרת את סיפורי ספר בראשית מנקודת ראותן של הנשים. אל ארבע האמהות יצטרפו הגר, בלהה, זלפה, אשת לוט ואשת פוטיפר, שיגלו לקהל את הסיפורים המסתתרים מאחורי הסיפורים המוכרים לכל. את ההפקה תביים שירית לי וייס והיא תועלה בשיתוף תיאטרון גשר.

מעצב תפאורה: מיכאל קרמנקו; מעצבת תלבושות: מאיה מידר מורן; מעצב תאורה: נדב ברנע

חנוך לוין באופרה – חמישה מלחינים ישראליים הלחינו עבור זמרי האופרה הישראלית מערכונים ושירים של חנוך לוין. קטעים מהמחזות האהובים של לוין ("יעקבי וליידנטל", "רווקים ורווקות", "סוחרי הגומי" ועוד) מקבלים תפנית מצחיקה עד דמעות במפגש עם אמנות האופרה. הבמאי עידו רוזנברג יגיש ערב שמחבר בין ההומור האדיר של לוין לבין העין החדה דרכה הוא התבונן בנו.

מלחינים: יוסי בן נון, דוד זבה, יונתן כנען, יונתן קרת, רוני רשף


עם קבלת אישור הממשלה תפרסם האופרה את מועדי ההופעות של כל אחת מההפקות המתוכננות לעונה זו ותחל במכירת כרטיסים.


בתמונה: וויליאם בץ, קרדיט: דן אטינגר



bottom of page