ועוד בפסטיבל ישראל
top of page
  • פורטל תרבות שורשים ועסקים לבני ובנות 50 פלוס

ועוד בפסטיבל ישראל

ועוד בפסטיבל:


מופע בכורה חגיגי לאלבום "עגל הזהב" – גרסתו של המעבד והמפיק המוזיקלי רע מוכיח לאלבום "אהוד בנאי והפליטים" (1987). בהשתתפות ברי סחרוף, קורין אלאל, אפרת בן צור, ערן צור וכפיר בן ליש. אורח מיוחד: אהוד בנאי.

המפיק והמעבד המוזיקלי רע מוכיח חוזר לאלבום הבכורה המופתי של אהוד בנאי "אהוד בנאי והפליטים" שיצא ב-1987 והפך לאחד מאלבומי הרוק החשובים במוזיקה הישראלית. האלבום של בנאי הציג קו מוזיקלי פורץ דרך, ושילב רוק קצבי עם צליל מזרחי לצד תכנים שעוסקים בקבוצות חברתיות ופוליטיות מוחלשות. שירים רבים מתוכו, בהם "עיר מקלט", "עבודה שחורה", "זמנך עבר", "עגל הזהב" ועוד, הפכו ללהיטי ענק.

את האלבום "עגל הזהב" מוכיח מתאר כמסע נועז שמחבר אותו לאווירה ולמציאות של 2021. המבצעות והמבצעים באלבום הקליטו את עצמם שרים את שירי האלבום המקורי באופן חופשי ופתוח לאינטרפרטציה אישית, ומוכיח הכניס את ההקלטות למעבדה האלקטרונית שלו, ובה הפיק את שירי האלבום.

במופע הבכורה לאלבום מוכיח יפגוש בכל פעם במבצע אחר, וייצור רצף של דואטים כשהוא מצויד בסט תופים ובסט אלקטרוני. (19.6.21, 21:30, אודיטוריום ימק״א, ירושלים)


במופע לכל המשפחה תזמורת ירושלים מזרח ומערב פוגשת בספר הילדים הקסום "מחכים לניסים" מאת אתגר קרת ושירה גפן. עלילת הספר מגוללת את סיפורו של לב הקטן שמתעקש להמשיך ולחכות לחברו ניסים בזמן שחברות וחברים אחרים מזמינים אותו להצטרף לחוויות צבעוניות ויוצאות דופן כמו קפיצה לגובה עם חד קרן.

העיבוד הבימתי לספר שייך לסוגת המוזיקה התכניתית ותזמורת ירושלים מזרח ומערב ממשיכה להרחיב במסגרתו את מנעד העשייה המוזיקלית שלה ונוגעת בקשת סגנונות רחבה שנעה בין ״קרנבל החיות״ של קמיל סן סנס לבין פס הקול של הסרט ״חגיגה בסנוקר״. לצד התזמורת יופיעו אתגר קרת ושירה גפן שיגלמו את לב וניסים, ואנסמבל רקדניות בהובלתה של מירי לזר. (17.6.21, 20:30, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים).

ומחו"ל, על אף מגבלות התנועה הבינלאומית והאתגרים הלוגיסטיים הנלווים, עשתה הנהלת הפסטיבל מאמצים עילאיים לכלול בתכנית את מיצב התיאטרון התיעודי, מאצ׳ו מן, שיצר הבמאי הספרדי אלכס ריגולה. במיצב תיאטרון דוקומנטרי עוסקת הקבוצה הספרדית HEARTBREAK HOTEL באלימות של גברים כלפי נשים. בהנחיה קולית של נפגעת אלימות הקהל נע במבוך אודיו-ויזואלי שכל חלל בו חושף צד אחר בפנים הרבות שלובשת אלימות כלפי נשים. אט אט מתגבשת תמונה של מציאות עגומה שבה נורמות חינוכיות, משפחתיות, חברתיות תקשורתיות ומשפטיות מאפשרות למגיפה אוניברסלית איומה ובלתי נתפסת להתקיים, ומעבר לכך – להתפשט. על העיבוד הישראלי של המופע אמונה הבמאית מאיה בואנוס. בשיתוף עם האגף לקידום מעמד האישה, ויצ"ו ישראל . (אולם הספורט ימק"א, 6-11 ו-13-18 ביוני. ימים א, ג, ה – 14:00-20:00/ ימים ב, ד – 10:00-18:00/ ימי שישי – 10:00-14:00


שני אירועים מיוחדים בפסטיבל מחברים בין אמנות לקהילה:


תחת הכותרת בית, רוח ואירוח יקיים הפסטיבל הפקות מקור שבודקות את מקומה של האמנות כמארחת ומתארחת, עוסקות במושגים ״זר״ ו״אחר״ ובוחנות את המשמעויות, התנאים והגבולות של פעולת האירוח.

שבעה אמניות ואמנים שונים ששהו אצל שבע משפחות ברחבי ירושלים, רקמו ביחד עם המשפחות פעולות אירוח הקשורות ברוח ובמסורות וטקסי האירוח שלהן. הקהל יוזמן להתארח במרחבים המשפחתיים-אמנותיים שנוצרו ולחוות מקרוב את המגוון האנושי והרוחני שהולידו מפגשים אלה. בהשתתפות האמנים והאמניות: דפנה טלמון, לילך צפרוני, יפית ראובני, נועה רשף, מור לידור, עמנואלה עמיחי, דניאלה זלצר, רותם גרין, שרון גלזברג וההרכב המוסיקלי היללה.

זו השנה השנייה שבה יקיים הפסטיבל את פרויקט שגרה מוסדית 2.0, במסגרתו ישהו אמנים ואמניות במוסדות ובקהילות ברחבי ירושלים בשאיפה לעורר שיח מחודש על משמעותם של שגרה וחיי יומיום ולהאיר את שגרת המקום באמצעות מהלכים אמנותיים משותפים להם ולעובדי המוסדות.

השנה בשגרה מוסדית 2.0: עידו עקוב ומעיין ג'יימס, יוצרים מתחום המוזיקה בבית חינוך עיוורים, לורה קירשנבאום וניצן מרגליות יוצרות בתחום המחול יעבדו עם תלמידות מגמת מחול בתיכון לאמנויות, דורון גליה יוצר בתחום הפרפורמנס עם תכנית "פורום חיים משותפים" שבמשרד החינוך, אדווה ויינשטיין יוצרת בתחום המחול תעבוד עם שומרים שונים בקניון מלחה, תיאטרון הידית יעבדו בחצר של יודה – בית ליוצאים בשאלה בנחלאות, דנה טקץ' ודבורה פישר, יוצרות בתחום הפרפורמנס בסניף רמי לוי בתלפיות ורותם וולק, יוצרת בתחום הפרפורמנס במחלקת קטלוג עברי שבספרייה הלאומית.

חניה ציבורית - יצירת מחול בחניון התת קרקעי של יס פלנט שיהפוך לזירת התרחשות ערה שבה כוריאוגרפים מובילים עם מוזיקאים ורקדנים מהאקדמיה למוסיקה ומחול יעלו יצירות חדשות. הקהל יגיע לחניון ברכבו ומרגע הכניסה יקיף אותו רצף התרחשויות פרפורמטיביות. הצפייה במופע חלקו בישיבה בחניון (במקומות לא מסומנים) וחלקו בשוטטות. באירוע משתתפים: רועי אסף, איציק גלילי, סופיה קרנץ, ראנד טהא, עלמה ליבנה, נטע פו

לברמכר, נועם פרוכטלנדר ומור שני, אנסמבל המחול ומוזיקאים מהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים. ניהול אמנותי: נטע פולברמכר. דרמטורגיה: סחר דאמוני / הפקה: הירשמן הפקות / בתמיכתם הנדיבה של הקרן לירושלים, אסנת ודליה אפיק, שוש כרמל, ויס פלאנט/ (חניון יס פלאנט, מרכז שרובר לתרבות, רח' נעמי 4, ירושלים. 14-16 ביוני, שעות 19:00 ו-21:00) .


שני קונצרטים קאמריים ייחודיים של הסדרה פועם בלב

במסגרת הפסטיבל בשיתוף מרכז פליציה בלומנטל בניהולה של אביגיל ארנהיים, שמפנים זרקור למוזיקה האמנותית שנוצרה בישראל לאורך 73 שנות קיומה.

בקונצרט מיניאטורות מתחברות ישנה הכרות מחודשת עם מרדכי סתר, אבל ארליך, ציפי פליישר, אנדרה היידו, משה קילון ועוד מלחינים ישראלים שהגיעו לכאן בראשית קום המדינה והתעקשו להמשיך את עבודתם עם העולם שנחשף בפניהם בישראל.

הקונצרט דו-קיום בביצוע רביעיית כרמל ותייסיר אליאס שואף לשקף את הקונפליקט החברתי-ישראלי דרך שתי יצירות מקור המכילות סגנונות מוזיקליים שונים, כלים מערביים לצד מזרחיים בשילוב טקסט מאת דוד גרוסמן.

•מיניאטורות מתחברות 11.6

ניצן אלון, אלט;

יוסי ארנהיים, חליל; מתן דגן, כינור;

שירה אליסף, קלרינט; יפעת וולטמן, צ'לו;


יצירותיהם של מרדכי סתר, בן ציון אורגד, אריך וולטר שטרנברג, ציפי פליישר, אנדרה היידו, משה קילון ויהודה זיסאפל


•דו קיום 18.6

רביעיית כרמל. תייסיר אליאס, עוד. רודיה קוזלובסקי, קריין

רחל רינגלשטיין, טלי גולדברג – כינורות; שולי ווטרמן – ויולה; תמי ווטרמן – צ'לו


עודד זהבי - נתיבים * לעוד ורביעיית מיתרים בביצוע בכורה;

ליאור נבוק – מעגלי תקווה* לרביעיית מיתרים עם הטקסט יש מצב מאת דוד גרוסמן.

* ביצוע בכורה בפסטיבל (11 ביוני, 18 ביוני, 12:00, מרכז עדן תמיר, עין כרם)


סדרת קונצרטים קלאסיים במרכז עדן תמיר בעין כרם


לכבוד שנת ה-60 להיווסדו של פסטיבל ישראל, שהחל את דרכו כפסטיבל בינלאומי למוזיקה קלאסית בקיסריה, מרכז עדן-תמיר בניהולו של דרור סמל מציג ארבעה קונצרטים בעקבות יצירות שהוצגו בשנותיו הראשונות של הפסטיבל.

מרכז עדן-תמיר, שהוקם ב-1968 על ידי אלכס תמיר וברכה עדן, הוא פנינה פסטורלית בשכונת עין כרם הציורית. פסטיבל ישראל גאה לשתף פעולה עם המרכז זה העשור החמישי, ולהציג את מיטב הנגנים הקלאסיים בקונצרטים מרגשים ומגוונים.


שישי, 4.6, 12:00, כ-70 דק' ללא הפסקה קונצרט שלישיות מנדלסון שלישייה מס' 2, בראהמס שלישייה מס' 1 בביצוע ישי שאער (פסנתר), סעידה בר לב (כינור), גל ניסקה (צ'לו)

שבת, 5.6, 11:00, כ-70 דק' ללא הפסקה קונצרט רביעיות שומאן ובראהמס מס' 1 בביצוע אסף זהר (פסנתר), ג'ני הוניגן (כינור), צבי כרמלי (ויולה), הרן מלצר (צ'לו)

שבת, 12.6, 11:00, כ-70 דק' ללא הפסקה קונצרט דואו בראהמס – סונטה מס' 1, סקרצו FAE דבוז'ק – סונטינה לכינור ולפסנתר אופוס 100, קטעים רומנטיים אופוס 75 בביצוע חגי שחם (כינור), ארנון ארז (פסנתר)

שבת, 19.6, 11:00, כ-70 דק' ללא הפסקה החמישייה של שוברט (בוצעה בקונצרט הבכורה של הפסטיבל) מאהלר – האדגיטו מתוך הסימפוניה החמישית בעיבוד לרביעיית מיתרים שוברט – חמישיית כלי הקשת בדו מז'ור, ד. 956 בביצוע שמחה חלד (צ'לו) ורביעיית טוסקניני: יבגניה פיקובסקי (כינור), אסף מעוז (כינור), דמיטרי רטוש (ויולה), פליקס נמירובסקי (צ'לו)


פסטיבל ישראל, ירושלים

3-19 ביוני 2021

ברחבי ירושלים

מחירי כרטיסים 20-120 ₪

לרכישת כרטיסים החל מתאריך 3.5.21


קרדיט:

פסטיבל ישראל, עגל הזהב - אהוד בנאי, צלם: אלדד שושן



4 צפיות0 תגובות
bottom of page