top of page
פורטל תרבות שורשים ועסקים לבני ובנות 50 פלוס

'פרידה ודייגו -סיפור אהבה יצירתי'

תערוכת כרזות בהשראת פרידה קאלו ודייגו ריברה

במסגרת העונה הישראלית לעיצוב, שנפתחת זו השנה ה-16 בחולון

תערוכת חוצות בגן המוזיאון ובכיכר וייצמן בחולון 

אוצרים: גבריאלה רודריגז -אוסטרליה/ מקסיקו ויוסי למל -ישראל

15.9.24- 31.12.24

גן המוזיאון וכיכר וייצמן בחולון 

"היו שתי תאונות גדולות בחיי" כתבה פעם פרידה קאלו במחברותיה, ההתרסקות הנוראה בתאונה שהשאירה אותה שבורה, והפעם בה פגשה את דייגו ריברה שהפך ממש לאהבת חייה.

במלאת 70 שנה למותה של פרידה קאלו – האשה, האומנית והאגדה תציג העיר חולון במסגרת העונה הישראלית לעיצוב, שנפתחת זו השנה ה-16 בעיר  את תערוכת החוצות  "פרידה ודייגו -סיפור אהבה יצירתי" שתתקיים בגן המוזיאון ובכיכר וייצמן בחולון .

אוצרים: גבריאלה רודריגז -אוסטרליה/ מקסיקו, יוסי למל -ישראל. מנהל הפקה: אור קורן 

התערוכה מורכבת מלקט של כ-50 כרזות,  מתוך 100 שנאספו על ידי האוצרת  גבריאלה רודריגז בשנת 2008, אבן דרך היסטורית בתולדות העיצוב הגרפי העולמי, בצירוף של כ-10 מעצבים ישראלים שמביאים את פרשנותם במבט עכשווי, עדכני בחלק מהעבודות כמתבקש, באמצעות אינטליגנציה מלאכותית.

בין המעצבים הבינלאומיים ניתן למצוא שמות מפורסמים כמו מילטון גלייזר ואפריל גריימן מארה"ב, הניג ווגנברט מגרמניה, ניקלאס טרוקסלר משוויץ, אלחנדרו מגאייינס ממקסיקו ואחרים.

בין המעצבים הישראלים המציגים: אוצר התערוכה - יוסי למל, גל זונשיין, אברהם קורנפלד, יואב עינהר, נטלי שפיר, עודד בן יהודה, ירונימוס, פיליפ בלאו ועוד .


היא ראתה אותו לראשונה בשנת 1922 בעת שצייר את ציור הקיר "היצירה" באחד מבתי הספר במקסיקו סיטי. לצפות בדייגו מצייר את הפרסקו הענק היה גילוי, פרידה הייתה רק בת 15, קטנה וצנומה, ודייגו ,בן 36, ענק עם בלורית מתנפנפת מגדולי ציירי מקסיקו המהפכנית, איש העולם הגדול, בשיא כוחו, אחרי שלמד אמנות באיטליה, וחבר לפיקאסו ומודליאני בפריז. דייגו ריברה, איש מלא ניגודים, בעל אחוזות וקומוניסט, אופורטוניסט ובוגדני.

האם דייגו אהב את פרידה?

אם הביוגרפיה האמיתית של אמנים נמצאת בעבודותיהם הרי שהאהבה ביניהם הייתה מוחשית עבור פרידה. דייגו הפך לבן שמעולם שלא היה לה, ועבור דייגו, הוא ראה בפרידה מהפכנית צעירה ונלהבת, ציירת שצופה על העולם, האם שהגנה עליו וידעה את סודותיו.

הם ניהלו יחסים סוערים, שהיכו בתדהמה את הסובבים אותם. יחסיהם אופיינו בחוסר נאמנות הדדי. למרות שפרידה שנאה את דייגו, היא העריכה אותו, והתשוקה שלה להיות אשתו הטובה הייתה ציר מרכזי בחייה. היא הקדישה לו ציורים וכתבה מכתבים על החיים שרצתה שיהיו להם ביחד, אבל שרפה את כולם.

הם החליטו להתגרש, אך בסופו של דבר חזרו לחיות ביחד. פרידה נפטרה בשנת 1954 ואחרי מותה הפך דייגו את ביתה למוזיאון המנציח את אהבתו.

אמנם, דייגו נחשב בזמנו לאחד מגדולי ציירי מקסיקו, אבל 70 שנה אחרי, פרידה הפכה לכוכבת האמיתית בסיפור הזה, סמל פמיניסטי, אייקון פופ ותרבות בינלאומי.


במתחם תערוכת חוצות גן המוזיאון (כניסה מרח' ויצמן 61 חולון סמוך למוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס)

ובכיכר וייצמן

פתוח 24/7 הכניסה חופשית


קרדיט:

עיצוב כרזה: יואב עינהר


247 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

חנוכה באנו – מוזיאון העם היהודי

מה משותף לקאייזנשמרן של זיגמונד פרויד ולמטבחון של גולדה, כיצד השוקולד קשור לגירוש יהודי ספרד ומה בין הקוסקוס לתותים בשמנת של אלברט...

Comments


bottom of page