סוף סוף אנחחנו מקבלים דוקומנטריה מהפנטת העוסקת בנושאים בוערים שמעסיקים את העולם בעידן המודרני – משינויי אקלים, מגפות ועד עתיד האנרגיה והחקלאות. כל פרק מעמיק לתוך סוגיות שמשפיעות על חיי כולנו, בעוד גייטס משמש כמדריך רגוע, אך כריזמטי, המסביר כיצד טכנולוגיה יכולה לעזור לעולם להתמודד עם אתגרים עצומים אלו.
מבחינה ויזואלית, הסדרה מצליחה לסחוף את הצופה, עם נופים מרהיבים של טבע המשתנה לנוכח ההתחממות הגלובלית, מעבדות עתידניות המנסות למצוא פתרונות חדשניים, וחזיונות עתידיים הממחישים את האתגרים ההולכים וגדלים של האנושות. גייטס, בלב התמונה, לא מופיע כאיש עסקים קר, אלא כאיש חזון שמנסה להביא שינוי אמיתי – לפחות מנקודת המבט שלו.
אחת הנקודות המרכזיות בסדרה היא הניסיון של גייטס להציע פתרונות למגפת הקורונה ולמגפות עתידיות. כבר בתחילת הדרך, גייטס מדבר על כך שהזהיר את העולם מפני מגפה עוד לפני שהתרחשה, ומנסה לנתח היכן הדברים השתבשו והאם ניתן לתקן את הדרכים שבהן מתכוננים לעתיד. למרות הביקורת והעובדה שהוא עומד במרכז של אינסוף תאוריות קונספרציה האיש עדיין לא מוותר על פילנתרופיה.
בכל פרק, גייטס עוסק בתחום אחר – משינויי אקלים ועד חקלאות בת קיימא. הוא מציג את החזון שלו לעולם שבו טכנולוגיות חדשניות יהוו את הפתרון לבעיות מורכבות כמו אנרגיה מתחדשת, הקטנת פליטות פחמן, חקלאות משודרגת שתסייע לאוכלוסייה ההולכת וגדלה ועוד. הסדרה נוגעת בנושאים כמו קידום אנרגיה גרעינית בטוחה, מחקר על חומרים שיכולים ללכוד פחמן מהאוויר, ואפילו חקר תחליפי בשר שיכולים לשנות את תעשיית המזון.
אך למרות כל זאת, יש תחושת מתח בסדרה. גייטס מציג גישה שמתמקדת בטכנולוגיה כפתרון לכל בעיה, תוך שהוא מתעלם לעיתים מהביקורת המתגברת על תפקידו של ההון הפרטי בניהול משאבים עולמיים וההשפעה שיש לאנשים כמו גייטס על קביעת סדרי עדיפויות גלובליים. חלק מהמבקרים טוענים כי גישת "הנדסה ופתרונות טכנולוגיים" עלולה להרחיק את תשומת הלב מהפתרונות החברתיים והפוליטיים הנדרשים, כמו הפחתת פערים חברתיים או הגברת השקיפות והמעורבות של ממשלות.
הסדרה מצליחה לעורר מחשבה וליצור דיון על תפקיד הטכנולוגיה והאנשים שמובילים אותה בעיצוב העתיד שלנו. "מה הלאה?" אינה רק על העתיד, היא גם על השאלה למי יש את הכוח לעצב אותו.
Comments